Pagina's

vrijdag 19 maart 2010

Lezen voor het goede doel


Van 13 tot 28 maart gaat de Jeugdboekenweek 2010 door. Met de slogan ‘Recht op boeken!’ wil men dit jaar stilstaan bij het uitgebreide thema van de kinderrechten. Naar goede gewoonte heeft het samenwerkingsverband van de Meetjeslandse bibs een gezamenlijk initiatief op poten gezet. Elke bib van het Meetjesland zet een ander recht van het kind in de kijker. In Nevele is dit ‘het recht om bij de eigen familie te zijn’.
Bij de officiële start van de Jeugdboekenweek, zaterdag 13 maart, wordt in elke bibliotheek van het Meetjesland, dus ook in Nevele, een leesrace georganiseerd. De bedoeling is om tijdens deze leesmarathon zoveel mogelijk ‘leestijd’ te verzamelen. De ‘gelezen’ minuten, uren… worden bijgehouden en omgezet in een bedrag dat wordt geschonken aan een goed doel (het asielcentrum van Eeklo).
Elk kind is uiteraard van harte welkom en iedereen telt mee, dus ook een kleuter die bijvoorbeeld twee minuten in een prentenboek kijkt.. Wij hopen dan ook dat de jeugd van Nevele massaal aanwezig zal zijn om zijn steentje bij te dragen.
Voor meer informatie over de jeugdboekenweek en het thema van dit jaar, kinderrechten, kunt u terecht op www.jeugdboekenweek.be.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten