Pagina's

dinsdag 3 november 2009

Winterkost

Een enquête heeft uitgewezen dat mannen het bij voorkeur op het toilet doen, vrouwen daarentegen doen het liever in bad. We hebben het hier uiteraard over lezen, of wat dacht u?
De lange winteravonden zijn dan ook een uitgelezen kans om de leesachterstand van het voorbije jaar weg te werken.



Bent u die ene persoon die nog niet begonnen is aan de Millenium-trilogie van Stieg Larsson? Stelt u het lezen van ‘de eenzaamheid van de priemgetallen’ van Paolo Giordano al een heel jaar uit? Daarnaast liggen nog een hoop andere, misschien net iets minder bekende pareltjes op u te wachten. Herman Koch, een man die u kent uit het onnavolgbare VPRO-programma Jiskefet schreef ‘Het diner’, en won daarvoor de NS literatuurprijs.
Houdt u meer van historische romans, dan is ‘In ongenade’ van Sarah Dunant beslist iets voor u. Dunant, die eerder ‘De geboorte van Venus’ schreef, neemt ons mee naar 1567, waar de zestienjarige Serafina losgerukt wordt uit een verboden liefdesrelatie en tussen 120 andere vrouwen in een klooster wordt gestopt.
Vleugelslag’ van Wally Lamb neemt ons heel wat minder ver terug in de tijd. Naar 1999 meer bepaald, naar Jefferson County in de VS waar zich op de Columbine High School een drama afspeelt. In zijn roman, geschreven met groot psychologisch inzicht en bijtende humor, onderzoekt de schrijver hoe de confrontatie met geweld mensenlevens doet ontsporen.

Ook onze collectie grootletterboeken is uitgebreid met enkele regelrechte klassiekers. Zo behoeft ‘Duizend schitterende zonnen’ van Khaled Hosseini geen introductie meer. En ook ‘De jongen in de gestreepte pyjama’, het boek van John Boyne over het zoontje van een kampcommandant in Auschwitz die het vreemd vindt dat iedereen aan de andere kant van het grote hek in een gestreepte pyjama rondloopt, moet iedereen gelezen hebben.

Al deze titels en uiteraard nog een hele hoop meer vindt u in uw favoriete bibliotheek.
U weet ons te vinden. Enkel het warme bad kunnen we niet aanbieden…

1 opmerking: